Borulás (játékfilm)

Amikor a sors bolondjai egy hajóra szállnak – a kommunista diktatúra legsötétebb időszakában…

  1. Sztálin halott, de Magyarország továbbra is a kommunista diktatúra uralma alatt nyög.

Egy kora nyári napon felborul egy sétahajó a Balatonon, a békés közép-európai tavon, amelyen soha nem történnek katasztrófák. Több tucat ember leli halálát a hullámok alatt. A fedélzeten tartózkodó utasok mit sem sejtenek a közelgő tragédiából. Mindannyiuk élete ugyanúgy végződik. De keresztezi-e egymást sorsvonaluk? Lehet, hogy a katasztrófa törvényszerűen történik meg velük? Lehet, hogy ez a szerencsétlenség nem a véletlen műve?

A szereplők életútját követve sorra bukkannak fel a jelenetek, melyek előhírnökei egy látszólag előreláthatatlan eseménynek. Egy balsorsú korban látjuk őket harcolni, hazudni, ügyeskedni – értelmet keresni az életnek, amit a hatalom talált ki számukra.

Amikor azt hiszik, hogy megtalálták a trükköket és csalásokat, melyekkel kézben tarthatják sorsukat, azzal szembesülnek, hogy mindez a legnagyobb átverés közepébe taszította őket. A sors bolondjai? Vagy a diktatúra áldozatai?

A hatalom természetesen tudja, hogy mit kell tennie. Bármikor hajlandó beavatkozni a sors oldalán.

A StratComm a Magyar Média Mecenatúra Fehér György pályázatán támogatást nyert játékfilmje, Gárdos Péter rendezésében. Várható bemutató 2016 vége.